Rapport fra banedag på Rudskogen 20 mai 2017

En drømmedag på banen!

Audi Club Norway sitt første sommertreff hadde samlet mange førere som aldri hadde kjørt på bane før og Klubben hadde tilrettelagt spesielt for disse.

Det ble banevisning i kolonne med stopp underveis hvor instruktørene kom med fakta og tips til både nybegynnere og erfarne førere hvordan de ulike svingene burde tas. I tillegg var det en times teorikurs midt på dagen "Hvordan kjøre fort og sikkert på banetreff".

Kjøringen ble inndelt i tre klasser slik at nybegynnere fikk kjøre med likesinnede med få biler på banen samtidig. Instruktører var tilgjengelig og ble flittig benyttet, og det var mange førere som viste svært god progresjon i løpet av dagen.

Det viktigste var vel at disse nybegynnerne nå ikke er nybegynnere lenger, men lærte bilen sin å kjenne samt ble trygge på å kjøre på bane. De fleste av disse blir nok å se på senere treff også! Det var spesielt hyggelig å se at det var ingen utkjøringer eller snurringer!

   

Det var naturligvis også mange av de drevne banekjørerne som hadde møtt opp, og Porscheklubben og Sportvognsklubben var invitert, så det var mange bilmerker representert selv om det var overvekt av Audi naturligvis.

Møller Bil Oslo Vest stilte med en R8 og en RS6 kjørt av Atle Gulbrandsen (Møller Motorsports racerfører) som tok med seg passasjerer som fikk føle både fart og krefter i disse fantastiske kjøremaskinene. Atle fikk også prøve den originale DTM A4 kjørt av Frank Biela i sin tid, noe han satte stor pris på.

Klubben hadde leiet banen fra 08:00 til 20:00, men utpå ettermiddagen hadde alle fått kjørt fra seg, så de siste timene var banen tom. Det var altså rikelig anledning til å kjøre så mye man ville.

Mange av deltagere hadde felles middag i Fredrikstad og den sosiale delen av arrangementet var trivelig med tradisjonell juging fra opplevelsene på banen.

Som arrangør var vi spesielt fornøyd med at det ikke var noen kø ved innsjekk, smidig avvikling av kjøringen som fulgte tidsplanen, men viktigst av alt; ingen utkjøringer eller skader.

Neste banedag

Neste banedag i regi av Audi Club Norway er på Vålerbanen søndag 20. august, så da er det bare å plotte dette inn i kalenderen og begynne å glede seg!

Her er et utvalg bilder fra Rudskogen, alle tatt av Roy Hansen. Tusen takk for flotte bilder, Roy!

Audi TT var godt representert, med eksemplarer fra alle 3 generasjoner

Ingen ting å si på bredden av Audier på banen; fra Audi A1 via A4 og Q7, til 3 stk. R8 V10 plus.

Et fantastisk lydbilde!

Alle bilder på denne siden er tatt av Roy Hansen